nieuws

Nieuwe friterie in Amsterdam Zuid

Sauzen

Amsterdam krijgt komend weekend een nieuwe cafetaria: Frites uit Zuyd. Tijdens het wachten op de bestelling kunnen gasten er genieten van een glas wijn. De zaak aan de Ceintuurbaan in de Amsterdamse Pijp serveert huisgemaakte friet en snacks. Gasten kunnen ook de rauwe aardappelen kopen om er zelf thuis mee aan de slag te gaan.

Nieuwe friterie in Amsterdam Zuid

Zaterdag 21 juni 2014 opent Frites uit Zuyd officieel haar deuren op de Ceintuurbaan in de Amsterdamse Pijp. Frites uit Zuyd is geïnspireerd op de traditionele bourgondische friterie waar gasten nog werden ontvangen door een gastheer. De zaak gaat de croquetten van banketbakkerij Holtkamp verkopen.

Volgens de eigenaren Xander Hasaart en Quirin van Engelshoven is het een zaak waar je onder het genot van een glas wijn of bier ‘in de huiskamer’ rustig kunt wachten op de huisgemaakte frites met saus. Daarnaast kunnen er in de delicatessenwinkel huisgemaakte sauzen, kookboeken en ingrediënten (van olie tot rauwe aardappelen) worden gekocht om ook thuis de lekkerste frites te maken.

Volgens de ondernemers van Frites uit Zuyd ontbrak er in Amsterdam een ‘friterie’ waar gastvrijheid en goed eten samenkomen. Maandelijks worden de aardappelen opnieuw getest op kwaliteit en wordt er gekeken naar eerlijke en goede streekproducten. Voor de olie stelt de keuken, met de  leveranciers, de beste combinatie samen waarbij wordt gelet op gezondheid, smaak en kwaliteit. Een frietje kost bij Frites uit Zuyd 2,40 euro.

Architect Arno Meijs van bureau Associated Architects tekende alles uit met pen en papier. Hij werkte nauw samen met de oprichters en kunstenaar Guy Olivier die de artistieke aankleding heeft verzorgd.

Reageer op dit artikel