nieuws

Week van de Friet: ProFri wil 800 deelnemers

Sauzen

De Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) streeft naar minimaal 800 deelnemers tijdens de Nationale Week van de Friet. Voor de eerste editie van het evenement, die plaatsvindt van 4 tot en met 12 oktober, hebben zich inmiddels ruim 300 ondernemers aangemeld.

Week van de Friet: ProFri wil 800 deelnemers

Vakvereniging ProFri is initiatiefnemer van de eerste Nationale Week van de Friet, die vorig jaar oktober werd aangekondigd.

Tijdens dit evenement, van 4 tot en met 12 oktober, moet ‘het unieke product friet op een positieve manier centraal staan’.

Friet centraal

‘Een frietje samen met een snack en saus is bijna voor iedereen een traktatie’, aldus ProFri. ‘Het staat voor feestelijk, gezellig, gemakkelijk en… lekker. Daarnaast willen we afrekenen met de vooroordelen door objectief te informeren.’

Poten van aardappelen

Het poten van de aardappelen is volgens de initiatiefnemers het eerste moment van aandacht. ProFri streeft naar minimaal 800 deelnemende professionele frituurders. Op dit moment hebben meer dan 300 ondernemers zich aangemeld.

Aanmelden

Deelname staat open voor zowel leden als niet-leden van organisator ProFri. Aanmelden kan via de website Weekvandefriet.nl.

Reageer op dit artikel