nieuws

Wereldrecord chickenwings eten

Sauzen

De Amerikaanse Sonya Thomas, alias de Zwarte Weduwe, heeft toegeslagen op een eetwedstrijd in Buffalo in de staat New York. Ze wist met het eten van 183 kippenvleugeltjes (bijna 3 kilo) in 12 minuten haar eigen wereldrecord met twee stuks te verbeteren.

Wereldrecord chickenwings eten

De 44-jarige Thomas won met deze ‘prestatie’ het United States Chicken Wing Eating Championship en een prijs van $1500. De tengere Thomas, ze weegt nog geen 48 kilo, liet tijdens de wedstrijd de beste wedstrijdeter van de wereld ,Joey ‘Jaws’ Chestnut, met 174 vleugeltjes ver achter zich. Chestnut is de huidige nummer een op de ranglijst van de International Federation of Competitive Eating, een lijst waarop Thomas vijfde staat.

Ongeveer 85.000 mensen bezochten dit jaar het Buffalo Chicken Wing festival, dat voor de tiende keer is gehouden, en aten daar meer dan 200 ton van de befaamde gebakken kippenvleugeltjes met pittige saus en gesmolten boter.

Reageer op dit artikel