nieuws

Vleesconcept Chicago Roasthouse start in Nederland

Sauzen

Nederland krijgt er een nieuw afhaal- en bezorgconcept bij. Het uit Denemarken afkomstige Chicago Roasthouse opent op 30 maart de eerste vestiging in ons land. De eerste zaak komt in Zaandam. Voor Chicago Roasthouse is het na thuisland Denemarken en Duitsland het derde Europese land waar het vleesconcept actief wordt.

Vleesconcept Chicago Roasthouse start in Nederland

De eerste Chicago Roasthouse opent op 30 maart de deuren aan Westzijde 43 in Zaandam. Het concept heeft zich gespecialiseerd in rosé gebakken rundvlees, spare ribs, beenham en kalkoenvlees. Met daarbij voorafjes in de vorm van tonijnmousse en stokbrood met kruidenboter. Diverse sauzen, gepofte aardappelen, frites en salade. En als afsluiter brownies met vanillesaus.

Naast de afhaal- en bezorgmarkt mikt Chicago Roasthouse ook op catering. Voor groepen vanaf tien personen zijn er diverse buffetten. De zaak in Zaandam mikt op de avondeetmarkt en is dagelijks geopend van 17.00 tot 21.00 uur.

Marten van Maastrigt

Filiaalmanager is Arjan van de Groep. Van de Groep werkte voorheen onder andere als f&b manager bij Center Parcs, RAI, het Gelredome en het Nationaal Sport Centrum Papendal. Franchisenemer is Marten van Maastrigt, eigenaar van De Franchiser en de man die het concept op het spoor kwam in Denemarken.

‘Een prima samenwerking met eigenaar en bedenker Leif Rousing uit het Deense Arhus heeft een prachtige zaak in Zaandam opgeleverd. Van hieruit bezorgen we in Zaanstad, Amsterdam Noord, Purmerend, Oostzaan en Landsmeer’, aldus Van Maastrigt.

Leif Rousing

Leif Rousing, die het concept een jaar geleden al had willen introduceren in Nederland, zegt blij te zijn met de eerste zaak in ons land. Rousing: ‘Nederlanders houden ervan nieuwe dingen uit te proberen. En als je eenmaal Chicago Roast hebt geproefd, dan ben je als vleesliefhebber verkocht’.

Chicago Roasthouse telt momenteel zeven zaken in Denemarken. In Duitsland heeft het twee vestigingen, een in Hamburg en een in Düsseldorf. Met de eerste zaak in Nederland komt de teller van het aantal vestigingen totaal uit op tien.

Reageer op dit artikel