nieuws

Topkoks openen ‘aardappelseizoen’ Bram Ladage

Sauzen

Verse fritesketen Bram Ladage vierde afgelopen zaterdag de komst van de nieuwe Bintjes met een ‘Petatte-patat-parade’ op het Rotterdamse Noordplein. Topkoks Herman den Blijker en Marco Westmaas serveerden hun variant van het ‘patatje met’ en er stonden verschillende kramen waaruit onder meer fish&chips, en frieten met verschillende smaken mayonaise waren te proeven.

Topkoks openen ‘aardappelseizoen’ Bram Ladage

Bintjes zijn volgens Bram Ladage nog altijd de beste en lekkerste aardappelen om frites van te bakken. Ondanks de komst van allerlei nieuwe rassen kan volgens de frietspecialist geen enkele aardappel tegen de smaak van deze pieper op. Om de komst van de nieuwe oogst Bintjes te vieren hield de Rotterdamse patatbakker een heus fritesgala, de Petatte-patat-parade.

Liefde voor friet

Zo betuigden topkoks Herman den Blijker (Las Palmas, Rotterdam) en Marco Westmaas (Elzenduin Beach, Terheijde aan Zee) hun liefde aan de frites met hun geheel eigen variant. Westmaas serveerde frites gemaakt van aardappelpuree, een soort ultieme Ras-patat, zei hij zelf. Den Blijker serveerde ‘Dikke Rotterdamse Palen’, zijn versie van dikke frites met picallilly-saus.

Expositie

Naast de proeverij voor genodigden was er in kookwinkel Kookpunt aan het Noordplein een expositie met materiaal van het Frietmuseum uit Brugge. Op het plein voor de winkel werd een dikke banden race gehouden voor kinderen om het belang van lichaamsbeweging nog eens te benadrukken.

Reageer op dit artikel