nieuws

Telegraaf stinkt in nep-fritesbericht

Sauzen

De Telegraaf heeft zich verslikt in een fakebericht over een frietje Holocaust. Het frietje onder die naam zou op de markt worden gebracht door de Terneuzense snackbarhouder Bargen.

Telegraaf stinkt in nep-fritesbericht

Navraag bij het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI) leert dat het bericht duidelijk nep is. Het CIDI zou namelijk een klacht hebben ingediend over het frietje met de dubieuze naam. ‘Aperte onzin”, volgens een woordvoerder.

In het oorspronkelijke bericht staat dat het frietje holocaust zou passen in een lange traditie van ‘shock snacks’. Namen die daarbij werden genoemd zijn ‘Srebrenica-schotel’, ‘Tenerifeschotel’ naar aanleiding van een vliegramp en de JFK, een gehaktbal onder de ketchup die refereert aan de moord op Kennedy.

Het bericht is inmiddels van de site van De Telegraaf verwijderd. Het is nog wel via de Google-cache te benaderen.

Reageer op dit artikel