nieuws

Jarige frikandellenfabrikant komt met snack van kwart meter

Sauzen

Vanmiddag beleefden de bezoekers van de Horecava een primeur: tijdens een persconferentie in de RAI presenteerden de gebroeders Beckers, uitvinders van de frikandel, hun nieuwste vondst. De Mammoet is een 26cm lange snack met een eigen saus, en is alleen verkrijgbaar bij cafetaria.

Jarige frikandellenfabrikant komt met snack van kwart meter

De gebroeders Beckers, bekend van de tv-reclame, kwamen met een verlengde limousine aan bij de RAI. Ze onthulden de Mammoet voor een publiek van cafetariahouders en grossiers, die enthousiast reageerden op de nieuwste innovatie van de snackfabrikant.

Marc Waelbers, directeur van Beckers:’We hebben een bijzonder jaar achter de rug: we vierden de 50ste verjaardag van de frikandel en zijn met onze Belgische en Nederlandse organisatie verhuisd naar een nieuw pand in Breda. Beckers zit vol goede voornemens, en onze nieuwste uitvinding, de Mammoet, is daar een eerste bewijs van. Met z’n 26 centimeter is het de langste snack die ooit door ons is gemaakt: extra lang, extra veel smaak en dus voor de stevige trek.’

De introductie van de nieuwe snack zal niet ongemerkt voorbijgaan aan de cafetariabezoeker: elke Mammoet heeft een opvallend rood bakje én z’n eigen zachte, zoet-pikante saus. Voor in de snackbar is een scala aan point-of-sale-materialen ontwikkeld. Daarnaast is er een tv-commercial die de Mammoet binnen no-time bekend zal maken bij het grote publiek. Waelbers: “We maken elke dag meer dan 1 miljoen frikandellen; de frikandel is nog altijd de populairste snack van Nederland. We zijn teruggegaan naar onze roots in Brabant omdat we geloven dat we ons werk het beste kunnen doen vanuit onze thuisbasis. Daar zitten de mensen die onze snacks het beste kunnen maken en daar wonen en werken de mensen die er van houden. Ons management zit dichtbij de fabrieken en temidden van ons marktbewerkingsgebied: onze klanten, de echte snackers. Met veel ambachtelijkheid, passie en liefde willen we de lekkerste snacks van de Benelux blijven maken.”

Reageer op dit artikel