nieuws

Cafetaria geeft calorielijst bij bestelling

Sauzen

Cafetaria De Wielewaal in Hoogeveen geeft gasten een calorielijst in de vorm van een boekenlegger mee. De cafetaria wil zo ‘verantwoord genieten’ promoten en de beeldvorming van de cafetaria veranderen.

Cafetaria geeft calorielijst bij bestelling

De zogeheten Snack Check is door eigenaresse Anita Knol zelf ontworpen en voor productie ter controle voorgelegd aan het Voedingscentrum.

‘Ik erger me vaak aan de beeldvorming alsof snackbars alleen maar vette en onverantwoorde voeding verkopen’, zegt eigenaar Emil Knol van De Wielewaal op Foodexpress.info over de introductie van de calorielijst in de vorm van een boekenlegger.

Op de Snack Check staat onder meer te lezen dat een puddingbroodje 210 kilocalorieën bevat. Een kipkorn ‘doet’ 180 kilocalorieën. Gasten van De Wielewaal krijgen de komende tijd de boekenlegger gratis bij een bestelling.

Cafetaria De Wielewaal is niet voor het eerst in het nieuws als het gaat om actief bezig te zijn met gezondheid. Zo begonnen ze vroeg met verantwoord frituren en serveren ze de gasten al enige tijd vetarme fritessaus.

Reageer op dit artikel