nieuws

Exki wil veertig zaken in VS

Sauzen

De Belgische fastfoodketen Exki die onlangs aankondigde ook naar Nederland te komen, wil in New York twee vestigingen openen. De opmars voor de in totaal veertig zaken die het gezonde fastfoodconcept wil starten in Amerika.

Exki wil veertig zaken in VS

Eind juni opent de eerste vestiging van Exki in Nederland, de primeur is voor Den Haag. Exki heeft alles voor een gezond snelle hap, zoals salades, broodjes, verse sapjes en soepen. Den Haag krijgt de 51ste vestiging van het Belgische concept.

Amerika

De twee vestigingen in New York zouden tegen eind volgend jaar operationeel moeten zijn. Exki zegt daarbij zijn basisrecepten te willen behouden, aangepast met een aantal lokale Amerikaanse producten.

Op dit ogenblik omvat de keten bijna vijftig zaken verspreid over België, Luxemburg, Frankrijk en Italië. De formule werkt samen met de Belgische groentekok Frank Fol. Hij maakte voor Exki onder meer een gezonde vervanger voor mayonaise en boter.

Reageer op dit artikel