artikel

Het frietje met topping van: Jesper Polman, Eetwinkel Polly

Sauzen 1389

Het frietje met topping van: Jesper Polman, Eetwinkel Polly
Frietje Chimichurri van Eetwinkel Polly. Foto: Studio38c

Friet met toppings zijn hot en steeds meer ondernemers ontwikkelen hun eigen, unieke creaties. In Snackkoerier geven ze hun geheimen prijs. Jesper Polman van Eetwinkel Polly in Bemmel vertelt dit keer over zijn ‘Frietje Chimichurri’.

Friettoppings staan al een jaar of drie op de kaart bij Eetwinkel Polly. ‘Inmiddels voeren we standaard drie verschillende toppings: hete kip, pulled pork en babi ketjap’, zegt Jesper Polman.

‘Daarnaast introduceren we iedere twee maanden een nieuwe topping. We maken alle toppings zelf én met verse ingrediënten.’

Eetwinkel Polly frietje chimichurri

De ingrediënten voor chimichurri. Foto: Studio38c

Enkele maanden geleden introduceerde Polman het ‘Frietje Chimichurri’. ‘Ik had bij het barbecueën wat geëxperimenteerd met het maken van chimichurri, een marinade die in de Zuid-Amerikaanse keuken veel wordt gebruikt bij gegrild vlees. Zo ontstond het idee om hiervan ook een topping te maken.’

Eetwinkel Polly frietje chimichurri

Foto: Studio38c

Chimichurri-mayonaise

‘De marinade bestaat uit knoflook, rode peper, oregano, rode ui, limoen en peterselie. Daarnaast gebruiken we de chimichurri voor het maken van chimichurri-mayonaise: we slaan de marinade door de mayonaise en laat dit vervolgens enkele dagen intrekken.’

Deze mayonaise gaat als eerste over de friet. Daarbovenop komen ossenhaasreepjes. ‘Over het vlees doen we een lepel verse chimichurri.’

Eetwinkel Polly frietje chimichurri

Jesper Polman. Foto: Studio38c

Sappig vlees

Volgens Polman biedt de topping een gevarieerd smaakpalet. ‘Het kruidige van de oregano, de knoflook en de rode ui en het zuurtje van de limoen combineren perfect met het sappige vlees en de romige mayonaise.

Onlangs is de topping weer van de kaart gehaald. ‘Eigenlijk wilden we ’m namelijk tijdelijk voeren. Maar tegen het eind van het jaar komt deze topping absoluut terug; gasten blíjven ernaar vragen.’

Waar: Eetwinkel Polly
Wie: Eigenaar Jesper Polman
Verkoopprijs: €7,95
Kostprijs: €2,12

 


Reageer op dit artikel