artikel

Frietje met topping van: Jean-Paul van Erven, Restaria Het Friethuys

Sauzen 1393

Frietje met topping van: Jean-Paul van Erven, Restaria Het Friethuys
Foto: Peter Roek

Een frietje met topping is hot en steeds meer ondernemers ontwikkelen hun eigen, unieke creaties. In Snackkoerier geven ze hun geheimen prijs. Jean-Paul van Erven, bedrijfsleider van Restaria Het Friethuys in Kaatsheuvel over hun ‘Frietje Vegan Kebab’.

Friettoppings hebben de toekomst, zo is de overtuiging van Jean-Paul van Erven van Restaria Het Friethuys. ‘Toen Restaria een tijdje geleden haar Topp’d Potato-concept presenteerde, bestaande uit verschillende toppings, waren we dan ook meteen enthousiast.’

Frietje met topping is hardloper

Bij Het Friethuys staan sinds enkele weken vier toppings uit het Topp’d Potato-concept op de menukaart: hete kip, boerenfriet, pulled pork en vegan kebab. Met name de laatste twee varianten zijn echte hardlopers. ‘Wij zijn één van de eerste Restaria’s die de vegan kebab voeren, als een try-out.’

Frietje met topping Restaria Het Friethuys Kaatsheuvel

Van de friet met topping is het Frietje Vegan Kebab een van de hardlopers. Foto: Peter Roek

Bereiding minder dan 6 minuten

Kebab op basis van soja vormt de basis voor de friettopping. ‘We doen op ieder frietje ongeveer 150 gram kebab. Daarnaast leggen we een salsa van tomaat en een wittekoolsalade. Het geheel wordt afgemaakt met een light-mayonaise, bosui en bieslook. Het bereiden van een Frietje Vegan Kebab kost gemiddeld niet meer dan 6 minuten.’

Veganistisch in trek

Volgens Van Erven is de smaak van de vegan-variant niet te onderscheiden van normale kebab. ‘De kebab proeft als een goed en kruidig stuk vlees. Maar door de koolsalade en de tomatensalsa – waar echte tomaat in zit – heeft de topping toch een verrassend frisse smaak. We krijgen alleen maar positieve reacties, en merken duidelijk dat veganistische gerechten in trek zijn. In de toekomst willen we hier dan ook zeker meer mee gaan doen.’

Waar
Restaria Het Friethuys Kaatsheuvel

Wie
Jean-Paul van Erven

Verkoopprijs
€7,75

Kostprijs
€3

 

Reageer op dit artikel