artikel

De friettopping van: Eqbal Mangal, Perron3

Sauzen 664

De friettopping van: Eqbal Mangal, Perron3
Beeld: Fotobureau Roel Dijkstra

Friet met toppings zijn hot en steeds meer ondernemers ontwikkelen hun eigen, unieke creaties. In Snackkoerier geven ze hun geheimen prijs. Eqbal Mangal van Perron3 in Boskoop vertelt dit keer over zijn ‘Frietje Bolognese’.

Eqbal Mangal ‘waagde’ zich lange tijd niet aan friettoppings. ‘Wij zijn vooral befaamd om onze verse, zelfgemaakte friet. Daar wilde ik de focus op houden’, zegt de ondernemer. Toen hij van steeds meer klanten de vraag kreeg of hij ook friet met toppings serveerde, ging Mangal overstag.

Sinds enkele maanden staan twee soorten friet met topping op de menukaart: een friet met Parmezaanse kaas en bosui en een ‘Frietje Bolognese’. Deze laatste variant is de absolute hardloper.

‘Spaghetti bolognese is al jaren één van onze toppers. Door de bolognesesaus te serveren met onze friet, combineren we het beste van twee werelden.’

Veel verse groenten

De bolognesesaus is huisgemaakt. Mangals vader bereidt twee tot drie keer per week zo’n 15 kilo verse saus. ‘Hierin gaan rundergehakt, bolognesekruiden, tomatenpuree én een heleboel verse groenten: uien, courgette, bleekselderij, wortel, prei en knoflook. Deze groenten geven de saus een stevige bite. Ook blijft de saus hierdoor op de friet liggen. We maken het ‘Frietje Bolognese’ af met een flinke lepel Parmezaanse kaas.’ De krokante friet en de smeuïge saus vormen volgens de ondernemer een perfecte combi. ‘Het is echt een smaakexplosie, vooral vanwege de vele kruiden en groenten in de saus.’

Eenvoudig en snel

Voordeel is ook dat Mangal geen extra ingrediënten hoeft in te kopen. ‘Daarnaast is het eenvoudig en snel te bereiden. Dat was voor mij een belangrijke voorwaarde, omdat wij een drukke zaak hebben. En niet te vergeten: het is geen doorsnee topping. Ook op het vlak van toppings wil ik iets ‘anders dan anders’ bieden.’

Beeld: Fotobureau Roel Dijkstra.

Waar
Perron3 in Boskoop

Wie
Eigenaar Eqbal Mangal

Verkoopprijs
€5,50

Kostprijs
€2,25


Reageer op dit artikel