artikel

Het frietje met topping van: Jolijn Witlox, Cafetaria De Kafmolen

Sauzen 1261

Het frietje met topping van: Jolijn Witlox, Cafetaria De Kafmolen
Foto: Studio38c

Friet met toppings is hot en steeds meer ondernemers ontwikkelen hun eigen, unieke creaties. In Snackkoerier geven ze hun geheimen prijs. Jolijn Witlox van cafetaria De Kafmolen in Schijndel vertelt dit keer over haar Frietje Carpaccio.

Jolijn Witlox behaalde met haar Friet Carpaccio de tweede plek tijdens de Lekkerste Wedstrijden op de Horecava 2019. Een grote verrassing voor de bedrijfsleider. ‘Ik had geen enkele verwachting van mijn deelname en ben hier supertevreden mee!’

De Kafmolen had al enkele toppings op de kaart staan, maar voor deze gelegenheid wilde Witlox een nieuwe variant bedenken. ‘Het idee ontstond doordat friet met truffelmayonaise al langer een succes is. En de meeste mensen vinden carpaccio lekker.’

friet

Foto: Studio38c

Baconkruimels

De Kafmolen maakt de rundercarpaccio zelf en marineert deze met pesto en knoflook. ‘We snijden de carpaccio julienne. Leg je te grote stukken op de friet, dan koelt deze snel af. Daar gaan vervolgens truffelmayonaise, baconkruimels, Parmezaanse kaas en bosui overheen. De baconkruimels en de truffelmayonaise maken we ook zelf. Een snufje peper en zout maakt het geheel af.’

Foto: Studio 38c

Hardloper

Volgens Jolijn ‘matchen’ friet en carpaccio perfect. ‘En de baconkruimels geven het geheel wat hartigs mee, terwijl de bosuitjes voor een frisse ‘bite’ zorgen. Sinds de Horecava staat de carpacciotopping bij ons op de kaart en klanten zijn unaniem enthousiast. Het is inmiddels één van onze hardlopers.’

Foto: Studio38c

Eenvoudig te maken

Voordeel is volgens de Brabantse ook, dat de topping eenvoudig en snel te bereiden is. ‘Daarnaast heb je weinig ‘exotische’ ingrediënten nodig; de meeste producten gebruiken we ook voor onze broodjes, salades en pizza’s. Hierdoor houden we voldoende omloopsnelheid en kunnen we altijd met verse ingrediënten werken.’

5 manieren om je te onderscheiden met friet

5 manieren om je te onderscheiden met friet

Waar
Cafetaria De Kafmolen

Wie
Jolijn Witlox

Verkoopprijs
€4,95

Kostprijs
€1,28

Reageer op dit artikel