artikel

De friettopping van: Peter Smulders, AnyTyme ’t Vosje

Sauzen 1158

Friet met toppings zijn hot en steeds meer ondernemers ontwikkelen hun eigen, unieke creaties. In Snackkoerier geven ze hun geheimen prijs. Peter Smulders van AnyTyme ’t Vosje in Heumen vertelt dit keer over zijn toppings met tonijn.

De friettopping van: Peter Smulders, AnyTyme ’t Vosje
Peter Smulders van AnyTyme 't Vosje met zijn bijzondere friettopping. Foto: Studio38c

AnyTyme ’t Vosje voert tien tot vijftien verschillende soorten friettoppings. Naast de toppings uit de koker van AnyTyme ontwikkelt Peter Smulders eigen varianten. ‘Als je regelmatig met iets nieuws komt, wordt er over je gepraat. Daarbij ben ik kok van beroep; ik vind het leuk om nieuwe dingen te bedenken.’

Friet met tonijn

Het idee voor een friettopping met tonijn ontstond enkele maanden geleden. ‘Ik was bezig met het maken van een Pizza Pommes Frites; een pizza met daarbovenop friet. Op de pizza zat tonijn en ik dacht: waarom niet tonijn en friet combineren? Fish and chips is immers al jarenlang een hit.’

Foto: Studio38c

De Lekkerste Wedstrijden

Toen eerste ‘proefkonijnen’ positief reageerden op de toppings, besloot Smulders met twee varianten mee te doen aan het Lekkerste Frietje, het nieuwe wedstrijdonderdeel van de Lekkerste Wedstrijden tijdens de Horecava 2019. Na de beurs komen de toppings standaard op de menukaart van ’t Vosje.

5 manieren om je te onderscheiden met friet

5 manieren om je te onderscheiden met friet

‘Voor beide toppings gebruik ik tonijn uit blik, die ik verwarm op de bakplaat. Bij de ene variant gaat er ook nog augurk, rode ui en rozemarijnmayonaise over de friet, bij de andere een kant-en-klare tomatenmarinade. Deze marinade zorgt voor een frisse smaakcombinatie. De andere tonijntopping is iets vlakker qua smaak.’

Een voordeel is volgens de ondernemer dat geen exotische ingrediënten nodig zijn. ‘Je kunt prima uit de voeten met je bestaande voorraad. En doordat de toppings makkelijk en snel te maken zijn, zijn ze ook prima inpasbaar in de spits.’

AnyTyme-t-Vosje-friet-klein-2

Foto: Studio38c

Friet met tonijntopping

Verkoopprijs: €4,95

Kostprijs: €1,75

Inschrijven voor de Lekkerste Wedstrijden kan nog steeds

 

Reageer op dit artikel