artikel

Zes snelle broodjes

Sauzen

De tijd dat een cafetaria genoeg had aan een broodje kroket en zachte bolletjes met vleeswaren is voorbij. Hoe goed ze op zich ook smaken, de gast wil verrast worden. SVH Meesterkok Michel Hanssen laat zes verrassende, eenvoudige en snel te maken broodjes zien.

Zes snelle broodjes

Pistoletje, baquette of focaccia?

1. Broodje Martino

Pistolet met filet americain, ui, augurk en tomaat (of paprika) in de kleuren van de Italiaanse vlag. Afgemaakt met Wijko-martinosaus en wat kappertjes. Kan ook met andere broodsoorten.

 

2. Focaccia gerookte zalm

Focaccia met ruccola, gerookte zalm, (besmeerd met) Wijko-ravigottesaus, uienringen en kapperappeltjes. Ook goed te maken met een halve baquette of pistolet.

 

3. Broodje gehaktbal

In dit geval een volkorenbroodje, belegd met sla, een gesneden gehaktbal (kan warm en koud), afgemaakt met Heinz Burger Relish en uienringen.

 

4. Ciabatta rosbief

Ciabatta belegd met sla, rosbief, tomaatblokjes, kappertjes en Wijko-pestodressing. Ook bij dit broodje is goed met de broodsoorten te variëren.

5. Baquette kipfilet

Een baquette met een getrancheerde lauwwarme kipfilet (kant-en-klaar voorgegaard), een taugé-salade, afgemaakt met satésaus en kant-en-klare-gefruite uitjes.

 

8. Tuna Melt

Een Italiaanse bol met tonijn, Wijko-tartaarsaus, uienringen, tomaat en plakjes kaas, die even in de oven gaat.

Reageer op dit artikel