nieuws

Ouders willen vooral veilig bijbaantje voor kind, Domino’s speelt daarop in

Personeel 626

Ouders willen vooral veilig bijbaantje voor kind, Domino’s speelt daarop in
Domino's organiseerde onlangs een family day voor ouders en bezorgers.

Een kind met een bijbaantje? Dat wordt meestal toegejuicht door ouders. Wel wil driekwart van alle ouders inspraak in wat voor baantje het wordt, en is veiligheid het belangrijkst. Dat blijkt uit onderzoek van Domino’s, die inspeelt op die wens.

Een veilige werkomgeving is het belangrijkste criterium voor ouders (52 procent), gevolgd door ‘leren samenwerken’ (46 procent) en ‘goed salaris’ (39 procent), zo laat onderzoek van Domino’s Pizza zien.

Van de ondervraagde ouders zou 45 procent graag een dag willen meelopen. Daarom organiseerde de pizzaketen op 5 oktober de Domino’s Family Day. Tijdens die dag konden ouders zien wat een baan als maaltijdbezorger inhoudt.

Populair bijbaantje

De afgelopen jaren is het aantal maaltijdbezorgers explosief toegenomen. Alleen al bij Domino’s werken er 10.000 jongeren als pizzabakker en/of bezorger. Onder jongeren is maaltijden bezorgen een populair bijbaantje.

Maaltijdbezorger is makkelijk doelwit

Echter, dit bijbaantje komt ook regelmatig negatief in het nieuws wanneer het gaat om verkeersveiligheid en overvallen. De maaltijdbezorger blijkt een makkelijk doelwit, ziet ook Marcel van Elk, veiligheidscoördinator Domino’s Pizza Nederland. ‘We begrijpen heel goed dat sommige ouders terughoudend reageren wanneer hun kind vertelt dat hij/zij als bezorger wil gaan werken. Iedere ouder wenst een veilige werkomgeving voor zijn of haar kind. Het is aan ons om dat te creëren.’

Verkeerslessen en weinig contant

Zo krijgen bezorgers bij de pizzaketen extra verkeerslessen en hebben ze weinig geld op zak. Daarnaast is er extra aandacht tijdens de ‘donkere dagen’. Winkels hebben de mogelijkheid de contantknop op de website uit te schakelen. Op deze manier is het vanaf 20.00 uur niet mogelijk om contant aan de deur te betalen. Bezorgers hebben dan ook geen geld op zak.

Volledig cashfree

Domino’s werkt nauw samen met politie, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), Veilig Verkeer Nederland (VVN) en gemeenten om de veiligheid van maaltijdbezorgers te verhogen. In de afgelopen jaren nam Domino’s al tal van maatregelen. Bezorgers hebben maximaal €15 aan wisselgeld bij zich. In totaal zijn achttien winkels volledig cashfree. Na een succesvolle test met bodycams in Rotterdam, worden er een tiental bodycams beschikbaar gesteld in Amsterdam.


Reageer op dit artikel