nieuws

7 frituurmedewerkers verkozen tot Parel van het Jaar

Personeel 1479

7 frituurmedewerkers verkozen tot Parel van het Jaar
Kerwin Wiersum van Alida's Smulpaleis is één van de zeven Parels van het Jaar 2019. Foto: Jan Willem van Vlier

Vakvereniging ProFri heeft tijdens het Frituurwereld Event in Houten Parel Awards uitgereikt aan zeven medewerkers van frituurspeciaalzaken. Ze zijn in de schijnwerpers gezet omdat ze zich op een bijzondere manier hebben onderscheiden.

‘Medewerkers die voor jou en het bedrijf door het vuur gaan als het even tegenzit’, zo omschrijft ProFri-voorzitter Hans Hus de zeven winnaars die zich vanaf nu Parel van het Jaar mogen noemen. ‘Ik heb het weleens vaker gezegd; medewerkers die je vaker ziet dan je eigen familie; medewerkers die eigenlijk een beetje deel worden ván je familie.’

De 7 winnaars van de Parel Award

  • Rowan Lammers van Foodmaster Heerhugowaard
  • Sandra Looren de Jong van Verhage Capelle in Capelle ad IJssel
  • Emma Bakker van De Smaak van Klaas Vaak in Hardinxveld Giessendam
  • Priscilla de Maat van Verhage in Dordrecht
  • Lieke Janssen van Restaria Horst in Horst
  • Kerwin Wiersum van Alida’s Smulpaleis in Roden
  • Marcel Stoots van De Markies in Wijchen

Steun en toeverlaat

Deze medewerkers zijn volgens ProFri de steun en toeverlaat van de ondernemers waarvoor zij werken. De onderscheiden medewerkers zorgden voor stabiliteit binnen het bedrijf in een tijd dat dit hard nodig was. Ze stellen de ondernemer in staat om met een gerust hart eens met vakantie te gaan of ze helpen/hielpen de ondernemer door moeilijke tijden heen. Of ze betonen zich initiatiefrijk in het frituurbedrijf waarvoor zij hun werk elke werkdag met hart en ziel verrichten.

Over de Parel van het Jaar Award

Kimberly de Zeeuw van cafetaria De Parel in ‘s-Gravenzande won in 2013 als eerste de Parel Award. Op een opvallende wijze onderscheidde Kimberly zich door de dagelijkse leiding in het bedrijf over te nemen van de ernstig zieke eigenaar Richard van Dop. Ter nagedachtenis aan deze overleden ondernemer draagt de Parel van het Jaar Award de naam van het bedrijf waarvoor hij zich jarenlang met hart en ziel inzette.

Alle zeven mogen zich Parel van het Jaar 2019 noemen.


Reageer op dit artikel