nieuws

McDonald’s wil 43.000 mensen opleiden

Personeel 478

McDonald’s en franchisenemers hebben toegezegd om in 2025 voor 43.000 mensen een opleiding aan te bieden. Dat gebeurt onder meer in Nederland.

McDonald’s wil 43.000 mensen opleiden
McDonald's is in meerdere categorieën genomineerd voor de Foodservice Award.

Met deze ‘European Apprenticeship Pledge’ wil McDonald’s een wezenlijke rol spelen in de strijd tegen (jeugd)werkeloosheid, door leerlingen via trainingen en opleidingen de vaardigheden te leren waar werkgevers naar op zoek zijn. De leerlingen zijn daarnaast werkzaam bij de McDonald’s-vestigingen, waardoor ze praktijkervaring opdoen en een centje kunnen bijverdienen.

Voor iedereen toegankelijk

De trajecten worden aangeboden in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Italië en Zwitserland. Het doel is om in de toekomst ook naar andere landen uit te breiden. De leerlingplaatsen zijn voor iedereen toegankelijk, ongeacht eerdere werkervaring.

Wereldwijd heeft McDonald’s toegezegd om in 2025 de toetreding tot de arbeidsmarkt voor twee miljoen mensen makkelijker te willen maken. Daarvoor start het bedrijf verschillende programma’s die focussen op persoonlijke en professionele ontwikkeling, het creëren van banen en leerlingenplaatsen.

McDonald’s Academy Nederland

McDonald’s Nederland investeert al langer in trainingen en opleidingen. 40 procent van de franchisenemers is zelf ooit begonnen bij McDonald’s. In 2009 is de McDonald’s Academy van start gegaan, een opleidingstraject voor medewerkers waarmee ze een officieel landelijk mbo-diploma kunnen behalen. Via deze academy zijn er tussen 2009 en 2017 in totaal bijna 4200 mensen opgeleid.

Het uitbreiden van initiatieven op dit gebied blijft ook de komende tijd een prioriteit. De komende tijd gaat McDonald’s onderzoeken hoe bestaande programma’s verder ontwikkeld kunnen worden.

Vestigingen en werknemers

McDonald’s heeft 37.000 restaurants in meer dan 120 landen, ontvangt 69 miljoen gasten per dag en heeft 1,9 miljoen werknemers wereldwijd. Volgens de keten maken kleine aanpassingen al dus al een groot verschil. In Nederland telt McDonald’s 245 restaurants en ruim 20.000 werknemers.

Reageer op dit artikel