nieuws

SVO introduceert voltijd mbo-opleiding voor fastservicesector

Personeel 247

SVO vakopleiding food biedt vanaf augustus 2018 food op twee locaties een voltijd mbo-opleiding aan op niveau 4: Food, Hospitality & Leadership. Dit is een opleiding voor toekomstige managers in fastservice.

SVO introduceert voltijd mbo-opleiding voor fastservicesector
Foto: Koos Groenewold

De mbo-opleiding Food, Hospitality & Leadership richt zich op jongeren die carrière willen maken in de fastservice en leidt ze op voor een leidinggevende functie in de wereld van bestaande en nieuwe horeca-initiatieven. De opleiding wordt in samenwerking met het bedrijfsleven ontwikkeld. De opleiding wordt aangeboden in Houten en Rotterdam.

Baangarantie

McDonald’s Nederland is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het opleidingsprogramma en biedt ondersteuning bij stages, gastlessen en excursies. Daarnaast biedt McDonald’s een baangarantie: studenten hebben na het behalen van het diploma een perspectief op een carrière binnen de keten.

Verschillende thema’s

Studenten worden in drie jaar opgeleid voor een managementfunctie in de fastservicesector. Ieder jaar staat een thema in de opleiding centraal: Gast en medewerker, Restaurant en omgeving en Organisatie. De opleiding sluit volgens SVO perfect aan op het vmbo en biedt toegang tot het hbo.

SVO in de top drie

In de recent verschenen MBO Keuzegids 2018 staat SVO als aanbieder van horeca-opleidingen in de top drie binnen het vakgebied Horeca. Als fastservice-opleider bedient SVO al ruim tien jaar deze markt en vanuit deze expertise heeft SVO haar bestaande BBL fastservice-opleidingen omgezet naar een BOL-opleiding om ook op die manier te voldoen aan de vraag uit de markt.

Vakopleiding

SVO vakopleiding food leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven, waaronder restaurants, fastfoodketens, cafetaria’s en andere fastservicebedrijven. SVO biedt mbo-opleidingen van Entree-niveau tot en met niveau 4, voor functies van medewerker tot manager, en een breed aanbod van vak- en vaardigheidstrainingen.

Naast de BBL-opleidingen biedt SVO op verschillende locaties voltijd mbo-opleidingen aan: Generation Food en vanaf augustus 2018 dus ook de voltijd mbo-opleiding Food, Hospitality & Leadership, de opleiding voor toekomstige managers in de fastservicesector.

Reageer op dit artikel