nieuws

Formulemanager Eetwinkel stapt op

Personeel 1211

Formulemanager Rene van den Heuvel stapt op bij de fastserviceformule Eetwinkel van groothandel Chefs Culinar uit Nijmegen. Zijn laatste jaar was succesvol, met onder meer drie vestigingen in de top 10 van de Cafetaria Top 100 2017.

Formulemanager Eetwinkel stapt op
Foto: LinkedIn

Hoewel Van den Heuvel nog steeds gelooft in het softe fastserviceconcept Eetwinkel, ziet hij geen toekomst meer voor zichzelf bij groothandel Chefs Culinar.

Van den Heuvel was eerder bijna tien jaar verbonden aan Sligro waar hij de laatste jaren eveneens verantwoordelijk was voor de fastserviceformules Plaza Food for All en Big Snack. Anderhalf jaar geleden maakte hij de overstap naar Chefs Culinar met de uitdaging om de destijds prille formule Eetwinkel een stevig fundament te geven en verder uit te rollen.

Chefs Culinar in ontwikkeling

De overgang naar Chefs Culinar was een uitdaging, zegt van den Heuvel. ‘Na bijna tien jaar ‘in de spits’ te hebben gespeeld bij de marktleider van Nederland, is het een enorme stap naar een lokale kleine grossier die groeiende is, maar waar nog veel ontwikkeld moet worden om in de groeipotentie van de klanten en de markt te kunnen blijven voorzien, en daarnaast onderscheidend te zijn in de foodservicemarkt.’

Cafetaria Top 100

Wel is Van den Heuvel trots op wat er is bereikt. ‘We zijn binnen een jaar gegroeid naar vijftien prachtige eetwinkels door het aantrekken van mooie bedrijven en goede ondernemers, dat was een behoorlijke uitdaging in korte tijd. Afgelopen jaar behoorde zelfs al tien eetwinkels bij de beste 100 van Nederland, en als bekroning werd Eetwinkel Polly de beste cafetaria van Nederland.’

Naast de eerste prijs voor Eetwinkel Polly (Bemmel) in de Cafetaria Top 100 2017, eindigden nog twee Eetwinkels in de top 10. Eetwinkel De Hollandsche Tuyn in Bergen op Zoom en Eetwinkel Sterk Langs De Lijn in Wierden.

Van den Heuvel gaat zich de komende tijd oriënteren op de volgende stap in zijn carrière.

Reageer op dit artikel