nieuws

Extra aandacht voor veiligheid en preventie in de horeca

Personeel 119

Weet u wat u moet doen als er ineens een overvaller in uw zaak staat? Weten uw medewerkers hoe ze dan moeten handelen? Koninklijke Horeca Nederland wil iedereen in deze branche de komende dagen extra bewust maken van het belang van preventieve maatregelen.

Extra aandacht voor veiligheid en preventie in de horeca

Tijdens de jaarlijkse Week van de Veiligheid, van zaterdag 8 tot en met zondag 16 oktober organiseren politie, gemeenten en verschillende brancheorganisaties activiteiten die in het teken staan van veiligheid en preventie.

Virtuele training

KHN-leden krijgen bij de oktobereditie van het KHN-magazine de poster van de campagne ‘Bent u voorbereid op criminaliteit?’ Daarnaast lanceren minister van de Steur van Veiligheid en Justitie en KHN-voorzitter Robèr Willemsen zaterdag 8 oktober een virtuele training tegen overvallen voor horecamedewerkers. Met behulp van een Virtual Reality-bril leren medewerkers in een levensechte omgeving hoe ze het beste kunnen handelen tijdens een overval.

Verhage Floriande genomineerd

Verhage Floriande Hoofddorp van Marco en Gisela Honsbeek is genomineerd voor de Wel-Zo-Veilig-Awards 2016 in de categorie horeca. Deze awards zijn bedoeld voor ondernemers die een voorbeeld zijn op het gebied van preventie. Marco Honsbeek heeft jaren geleden een overval meegemaakt en heeft daarna een aantal maatregelen genomen om de veiligheid voor hem en zijn team te verhogen.

De awards worden uitgereikt op 10 oktober door burgemeester Aboutaleb van Rotterdam en minister Van der Steur in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Tijdens dat event wordt ook een starterspakket over cyberpreventie geïntroduceerd.

Bekijk hier een video over de veiligheidsmaatregelen van Verhage Floriande.

Reageer op dit artikel