nieuws

Cafeteriahouder komt niet aan personeel

Personeel

Cafetariahouder Wim Markwat komt niet aan personeel. Hij heeft zestien vacatures. ‘En ik hoor van collega’s dat zij dezelfde problemen ondervinden.’

Cafeteriahouder komt niet aan personeel
Wim Markwat

Bij wijze van ludieke actie begon Markwat ((drie zaken: IJburg, Alphen aan den Rijn, Utrecht) direct na het faillissement van V&D via sociale media een campagne, waarin hij personeel van La Place (de horecatak, onderdeel van V&D en meegenomen in het faillissement) uitnodigde om te solliciteren. Zonder succes.

‘Welgeteld één reactie kreeg ik. En ook nog eens ongeschikt.’

Imago

Volgens de werkgever heeft het gebrek aan belangstelling te maken met het imago van de sector: ‘Voor jongeren is het blijkbaar niet erg aantrekkelijk om in de cafetaria te werken. Terwijl de cafetaria wel een heel interessante werkplek is. Je leert er werken in teamverband. Je leert communiceren, improviseren. Allemaal zaken die je meeneemt voor later.’

Reageer op dit artikel