nieuws

McDonald’s wijst klacht discriminatie homo van de hand

Personeel

Een filiaalmanager van McDonald’s in Rotterdam is ten onrechte beschuldigd van discriminatie. Hij zou dinsdag een jongen van 16 het restaurant hebben uitgezet omdat deze homo is, zo berichtten diverse media. McDonald’s weerspreekt de beschuldiging.

McDonald’s wijst klacht discriminatie homo van de hand

De jongen, die met twee vriendinnen aan het eten was, werd lastig gevallen en moest vervolgens het restaurant vanwege zijn geaardheid verlaten, zo melden diverse media. De zaak speelde zich af in de vestiging van McDonald’s nabij De Kuip. Vrienden van de familie reageren woedend op Facebook en raden aan er werk van te maken.

Totale onzin
McDonald’s heeft laten weten uitgebreid onderzoek te hebben gedaan naar het verhaal over de Rotterdamse jongen die uit een filiaal zou zijn gezet omdat hij homo was. Eindconclusie: totale onzin, zo meldt Spitsnieuws.nl. ‘Er is gesteld dat een manager van McDonald’s zich discriminerend zou hebben uitgelaten tegen twee jonge bezoekers. Uit alle gesprekken en beelden blijkt hier totaal geen sprake van te zijn’, schrijft McDonald’s in een statement.

Geen contact
‘De twee jonge bezoekers hebben ons onafhankelijk van elkaar verteld’, zo meldt McDonald’s ‘dat zij een gevoel van onheuse bejegening hebben ervaren door andere bezoekers die op dat moment aanwezig waren op de bovenste verdieping in het restaurant. De enige twee aanwezigen, naast deze twee jonge bezoekers, zo blijkt uit camerabeelden, zijn externe schoonmakers die aanwezig zijn om na sluitingstijd het restaurant schoon te maken. Tussen de twee bezoekers en schoonmakers is geen direct contact geweest, noch fysiek, noch verbaal.’

 

Reageer op dit artikel