nieuws

IJsboerke gered van faillissement

Personeel

De Belgische fabrikant van handijsjes IJsboerke (Belgian Icecream Group BIG) wordt overgenomen door ijs- en dessertfabrikant Glacio. Glacio, ook een Belgisch bedrijf, richtte zich tot nu toe vooral op de export van producten als bevroren pralines.

IJsboerke gered van faillissement

Omdat ze verschillende segmenten bedienden sluiten de twee bedrijven mooi op elkaar aan, meldt bedrijfsleider van Glacio, Peter Janssen, in een video op de website Het Laatste Nieuws. Glacio ziet nu ook volop mogelijkheden om bijvoorbeeld de eigen ijspralines via IJsboerke te slijten op de thuismarkt.

BIG is bekend van de merken IJsboerke, Artic/Frisa en Mio en rijdt daarnaast met diepvrieswagens langs de deur. Die laatste tak van sport wil Galcio zo snel mogelijk afstoten. Bij IJsboerke verdwijnen met de  overname wel 155 van de 228 banen. De vakbonden zijn na overleg met de leden ook akkoord met de overname.

Reageer op dit artikel