nieuws

Van der Grinten: Cao nog niet rond

Personeel

Directeur Lodewijk van der Grinten van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft het positieve geluid over een nieuwe horeca cao getemperd. Van der Grinten stelt dat er een voorlopig onderhandelingsresultaat is en dat er nog geen nieuwe cao is.

Van der Grinten: Cao nog niet rond

‘Er is nog geen akkoord’, begon Van der Grinten zijn perspresentatie tijdens de openingsdag van de Horecava.

Van der Grinten: ‘De vakbonden hebben eind vorige week de media opgezocht met de melding dat er een akkoord is. Het gaat om een onderhandelingsresultaat. Dit resultaat moet nog voorgelegd worden aan de leden.’

‘De breuklijn in deze onderhandelingen is het behoud van flexibiliteit in contracten. Die hebben we nodig. Juist in deze tijd. De vakbonden hebben zich erg gefocused op de 1,5 procent loonsverhoging. Onze leden lezen de krantenkoppen, die erg loongericht zijn, ook. Maar het ligt een stuk genuanceerder’.

Van der Grinten stelt dat KHN goede verhoudingen heeft met de vakbonden. ‘Ik denk dat de verhoudingen zo zijn, dat we eruit komen.’ Hij verwacht dat er begin maart meer duidelijk is wanneer de achterban zich heeft uitgesproken over de cao.

Reageer op dit artikel