nieuws

Stakingen in Belgische fastfoodsector

Personeel

In de Belgische horeca worden al enkele dagen actie gevoerd. De acties voor meer loon zijn voornamelijk gericht tegen ketens als Quick, McDonald’s en andere grote fastfoodbedrijven.

De stakingen en acties, die verleden week spontaan ontstonden op het vliegveld Zaventem, zijn het gevolg van de weigering van twee kleinere werkgeversverenigingen om de lonen op te trekken, zegt een vertegenwoordiger van de vakbonden. Vandaag is een verzoeningsvergadering gepland waarvan de uitkomst nog niet bekend is.

Als er geen akkoord wordt bereikt staan voor het komend weekend meer stakingen op het programma, waarschuwt de vakbond. Die komend weekend wederom dreigt te staken in horecagelegenheden op het vliegveld Zaventem, waar dan uittgerekend de grote vakantie-uittocht op gang komt.

Overigens hebben de vakbonden een akkoord met twee grotere verenigingen van horecawerkgevers. Het zijn twee kleinere werkgeversorganisaties die dwars liggen.

Reageer op dit artikel