blog

Jos Muller: Verliefd bij Pret A Manger

Personeel 976

Je kunt onder de indruk zijn van de gastvrijheid van medewerkers, of je wordt overrompeld. Dat laatste overkwam Jos Muller tijdens een bezoekje aan Pret A Manger in Utrecht

Jos Muller: Verliefd bij Pret A Manger
Foto: Nol Havens

Afgelopen halfjaar had ik elke dinsdag een klus in Utrecht. Milieubewust als ik ben (ahum) en ook een beetje om het gigantische parkeertarief in het centrum te vermijden, ging ik lekker met de trein. Om ook nog gebruik te maken van een klein dalurenvoordeeltje stond ik al voor half zeven op het station in Tilburg, met als resultaat dat ik rond half acht al op het Centraal Station in Utrecht arriveerde.

Genoeg tijd dus om even lekker te ontbijten, en dat deed ik standaard bij een van mijn favoriete formules, inmiddels ook neergestreken in Utrecht: Pret A Manger. Een fantastisch concept, met veel eigengemaakte producten, met zoveel mogelijk biologische ingrediënten die lokaal worden geproduceerd.

De manier van werken is ook bijzonder. Een hele rij kassa’s wordt bemand door medewerkers die de bestelling van koffie of thee doorgeven aan medewerkers die de koffie en thee dan fabriceren. Alles snel en vooral heel erg vriendelijk.

Kordate optreden

Eén jongedame steekt er dan ook nog eens met kop en schouders bovenuit als het gaat om gastvriendelijkheid. Elke keer weer was ik onder de indruk van haar uitstraling, vrolijkheid en kordate optreden in de winkel. Er gaat een natuurlijk leiderschap uit van haar beheerste manier van doen richting haar collega’s, maar bovenal is ze supervriendelijk voor de gasten. Ik mocht dat zelf ervaren toen ze onlangs, terwijl ik daar zat te ontbijten, totaal onverwacht bij me aan tafel kwam en me een Love-bar aanbood. ‘An amazing combination of almonds, pistachios and vanilla pumpkin seeds embedded in caramel on a flapjack base – crunchy and delicious’, zo luidt de omschrijving. Ik was op slag verliefd!

Goed voorbeeld

Als u ooit voor uzelf of uw medewerkers eens een uitermate goed voorbeeld van gastgerichtheid wilt zien en ervaren, ga dan naar Pret A Manger op het Centraal Station in Utrecht en ik weet zeker dat u de door mij bedoelde medewerker er zo tussenuit pikt. Om u een beetje te helpen, ze heeft heel kort haar en prachtig mooie, felblauwe ogen. Als u er geweest bent dan weet u wie ik bedoel. Een beetje verliefd…

Jos Muller
Franchisepartner bij Human Talent Group en gespecialiseerd in de foodbranche.
jos@humantalentgroup.nl

Reageer op dit artikel