blog

Arn Zuyderduin: vooruitgang dankzij de cao

Personeel 236

Ondernemer Arn Zuyderduin van Vlaams friteshuis van Gogh in Amersfoort gebruikt de nieuwe horeca-cao in zijn voordeel. Hij vertelt erover in zijn nieuwste column voor Snackkoerier. 

Arn Zuyderduin: vooruitgang dankzij de cao
Foto: Ton Kastermans / Daniëlle van Coevorden

Inmiddels bestaat Vlaams friteshuis van Gogh uit drie zaken en twee foodtrucks. De hoeveelheid fulltimers en parttimers is hierdoor flink toegenomen. Het juist verlonen en administreren van ziekte en vakantiedagen is alleen al een taak op zich. Tevens is de nieuwe horeca-cao sinds 1 januari van kracht.

Met mijn bedrijfsleider heb ik een overzicht gemaakt van alle zaken die we nog niet op orde hadden. We kwamen erachter dat veel van de nog door te voeren punten administratief slim opgelost konden worden. Mede dankzij de boekhouder en de helpdesk van de planningssoftware hebben we dat deel klaar. Fijn!

Er staat meer in de cao, zoals een cyclus van de ontwikkeling van medewerkers. We kennen dit onder de gevreesde naam ‘functioneringsgesprekken’. Maar het behelst veel meer en zit eigenlijk heel goed in elkaar.

Doelstellingen van medewerkers

Kort door de bocht werkt het als volgt: binnenkort vertel ik in een planningsgesprek aan mijn werknemers wat de doelstellingen zijn voor het komende jaar. Aan de hand van hun profielen kan ik vaststellen wat ik verwacht als specifieke bijdrage. Die bijdrage moet concreet en meetbaar zijn. Die meetgegevens heb ik namelijk nodig om hun functioneren objectief te kunnen beoordelen. Ik heb aangekondigd aan het personeel dat we deze cyclus versneld gaan activeren.

Ontwikkeling van mensen

Ik denk dat de cao ons gaat helpen om allemaal nog beter te presteren. Ik als een werkgever die weet wat hij wil, objectief beoordeelt en ontwikkeling van mijn mensen mogelijk maakt. En de werknemer, omdat die weet wat de verwachtingen zijn en mag rekenen op een objectieve beoordeling op vooraf bekende punten. Volgens mij is dat prettig voor iedereen. Ik zie best uit naar deze gesprekken.

Arn Zuyderduin
Vlaams friteshuis van Gogh, Amersfoort
arn@vangoghfrites.nl

Reageer op dit artikel