nieuws

Snackfabrikant Izico heeft interesse in Vanreusel

Leveranciers 350

De Belgische snackfabrikant Vanreusel, bekend van onder meer de Frikandel XXL, is op zoek naar een nieuwe aandeelhouder. Dat melden de Vlaamse zakenkrant De Tijd en Het Financieele Dagblad. Izico ligt in ieder geval op de loer.

Snackfabrikant Izico heeft interesse in Vanreusel
Vanreusel is in Nederland vooral bekend vanwege de Frikandel XXL

Het Belgische bedrijf, opgericht in 1953 door Paul Vanreusel, is nu volledig in handen van de ondernemersfamilie Vanreusel. Een aantal aandeelhouders zal uittreden, maar het is nog niet bekend of een minderheid of een meerderheid te koop wordt aangeboden. De rol van de familie Vanreusel wordt sowieso kleiner.

Het Bredase Izico, bekend van het merk Beckers, toont voorzichtig interesse. ‘We zullen er zeker naar kijken’, aldus ceo Kamiel Steendijk in het FD. Van Geloven wilde tegenover de krant niets kwijt over eventuele interesse.

Vanreusel wil groeien

Vanreusel is marktleider in België, maar op de Nederlandse markt een kleine speler. De Belgische fabrikant wil groeien in ons land, zo liet marketingmanager Maurice de Kroon vorig jaar weten in gesprek met Snackkoerier. Het is dan ook de bedoeling dat de nieuwe aandeelhouder zich gaat bezighouden met overnames, om zo het bedrijf sneller te laten groeien, meldt het FD.

De omzet van Vanreusel bedroeg vorig jaar € 47,6 miljoen. Izico haalde een omzet van € 95 miljoen. Van Geloven, veruit de grootste van de drie, noteerde een omzet van € 197 miljoen.

Reageer op dit artikel