nieuws

Wrijving over Week van de Kroket

Leveranciers

Snackfabrikant Royaan (Kwekkeboom, Van Dobben) en brancheorganisatie ProFri hebben wrijving over de Week van de Kroket.

Wrijving over Week van de Kroket

In een bericht op de website meldt ProFri dat Royaan aan deze week niet langer meewerkt, omdat concurrent Oma Bobs zich recent bij ProFri aansloot.

Week van de Kroket

Commercieel-directeur Frank Visser van Royaan reageert als door een adder gebeten wanneer hij door Snackkoerier met dit bericht wordt geconfronteerd. ‘Oma Bobs heeft hier niets mee te maken. De Week van de Kroket, Royaan spreekt van Croquet,  is simpelweg eigendom van ons, van Royaan. Frans van Rooij (man achter ProFri – ES) wil die week dolgraag onder zijn eigen vleugels krijgen.’
In september wordt de Week van de Kroket ‘gewoon’ gehouden, maar zonder inbreng of bemoeienis van ProFri. Visser: ‘We promoten die week de kroket voor de complete foodservice. We zetten breed in op de markt. Dus niet alleen op leden van ProFri.’

Van Rooij blijft pal achter zijn eigen berichtgeving staan. ‘Niemand krijgt bij ons exclusiviteit. Wij wilden een week maken voor alle kroketfabrikanten. Niet alleen voor de merken Kwekkeboom en Van Dobben.’ Overigens spreekt ProFri over de Week van de Kroket, daar waar Royaan het event ‘Week van de Croquet’ noemt.

Reageer op dit artikel