nieuws

Farm Frites bouwt nieuwe vriestunnel

Leveranciers

Aardappelverwerker Farm Frites breidt haar bestaande fabriek in Oudenhoorn momenteel flink uit. Er komt een nieuwe vriestunnel om groei in de frietmarkt te kunnen blijven realiseren.

Farm Frites bouwt nieuwe vriestunnel

Ook de bestaande kantoorruimte wordt vergroot. ‘Onze fabriek in Oudenhoorn wordt naar wereldklasseniveau gelift’, zegt directeur aardappelinkoop Leon Boer. ‘Zwakke schakels in de lijn verdwenen. En we krijgen er twintig procent capaciteitsgroei bij.’

Tegelijkertijd werkt Farm Frites hard aan de opening van de eerste fabriek in China. Deze staat voor eind juli gepland. Het bedrijf zet daar met een lokale partner (Linkage, een investeringspartner – red.) in op de hele keten, dus van de teelt van aardappels tot het maken van frites. ‘In het najaar van 2017 zal daar de eerste frites van de band moeten rollen’, aldus Boer. In China gaat het familiebedrijf uit Zuid Holland vooral de vanuit uit het westen bekende fastfoodconcerns bedienen, die in China als paddestoelen uit de grond schieten.

Een uitgebreid interview met aardappelexpert Boer van Farm Frites leest u in de gedrukte Snackkoerier nr. 14, die op 24 juli bij abonnees in de bus ligt.

Reageer op dit artikel