nieuws

Krokettenfusie weer mislukt

Leveranciers

Krokettenmaker Royaan is er voor de tweede keer in twee jaar niet in geslaagd krokettenmaker Van Geloven, bekend van het merk Mora, over te nemen. Personele strubbelingen bij de bedrijven zijn dit keer tussenbeide gekomen, meldt De Telegraaf.

Krokettenfusie weer mislukt

De twee bedrijven wilden in 2012 al samengaan. De mededingingsautoriteit verbood dat om een monopolie op kroketten te voorkomen. Wel gaf de toezichthouder voorwaarden waaronder de fusie alsnog mocht plaatsvinden.

In het diepste geheim onderhandelden Royaan, via investeringsmaatschappij NPM Capital in handen van de familie Fentener van Vlissingen, en Van Geloven over een hernieuwd huwelijk. Betrokken managers van NPM werden op het laatste moment door vertegenwoordigers van de familie teruggefloten, waarna een reorganisatie werd ingezet door het familiebedrijf.

Reageer op dit artikel