nieuws

Aviko gaat strijd aan met verse frites

Leveranciers

Met de introductie van Oerfrites op de komende Horecava gaat Aviko de strijd aan met de zelf voor- en afgebakken frites. De fabrikant uit Steenderen is er naar eigen zeggen in geslaagd een vers voorgebakken frites te ontwikkelen die qua uiterlijk, smaak en beleving niet onder doet voor zelf voorgebakken verse.

Aviko gaat strijd aan met verse frites
Foto: Aviko

De belangstelling voor verse frites neemt toe onder cafetariahouders. ‘Ambachtelijk, authentiek en smaak’ zijn immers trends die leven onder consumenten. Aviko antwoord met Oerfriet die op de Horecava groot wordt geïntroduceerd en die de smaak, krokantheid, kwaliteit, ambachtelijkheid en het, iets donkerder gebakken, uiterlijk van verse frites heeft, aldus de fabrikant uit Steenderen. ‘Je proeft door de snijmaat (14 mm) weer echt de aardappel. We gebruiken bovendien de hele aardappel, dus je hebt het ambachtelijke uiterlijk met kortere frietjes zoals bij zelf voorbakken’, zeggen channel marketeer Janneke Loeven en salesmanager Dick Everaarts.  ‘Bij smaaktesten en vergelijkingen dachten consumentenpanels en cafetariahouders dat het verse frites zijn’, zijn ze overtuigd van het succes.

De frites is vanaf maandag op in de stand van Aviko op de Horecava te zien en te proeven.

Meer over de nieuwe frites, die exclusief blijft voorbehouden aan het foodservicekanaa,l in Snackkoerier 2 van volgende week.

Reageer op dit artikel