nieuws

Gezondere frites bij Burger King

Leveranciers

Hamburgerketen Burger King heeft frites geïntroduceerd die 40 procent minder vet en 30 procent minder calorieën bevatten dan de reguliere frites. De ‘Satisfries’ staan sinds afgelopen maandag in Amerika op het menu.

Gezondere frites bij Burger King

Met de gezondere frites speelt de keten in op de groeiende druk op de foodsector om met gezondere producten te komen. De Satisfries bevatten volgens Burger King 40 procent minder vet en 30 procent minder calorieën dan de eigen frites en dan die van aartsrivaal McDonald’s, in Amerika beschouwd als de meest populaire frites bij fastfoodketens.

Een kleine portie Satisfries bevat 270 kilocalorieën en 11 gram vet tegen 340 kilocalorieën en 15 gram vet voor de gewone frites. De smaak is volgens Burger King nagenoeg hetzelfde als van reguliere frites. Ze zijn samen met McCain ontwikkeld en zijn gecoat met een speciale batter die er voor zorgt dat minder vet wordt opgenomen.

De nieuwe frites kunnen ook goed uitpakken voor het rendement. Ze zijn met $1,89 dertig dollarcent duurder dan een vergelijkbare portie gewone frites, die overigens gewoon in assortiment blijft. De frites worden in hetzelfde vet gebakken als de reguliere.

De keten verwacht dat de frites consumenten aan zal spreken die iets bewuster willen snacken en door de nieuwe frites wél de keten bezoeken. Burger King ziet vooralsnog geen heil in het op de kaart zetten van smoothies en gezonde sappen. Daarvoor komen consumenten niet naar een hamburgerketen, aldus het management.

Niet nieuw
Frites die minder vet opneemt tijdens het bakken is niet nieuw. In Nederland heeft Aviko ook al eens dergelijke frites onder de naam Fridéale op de markt gebracht. De fabrikant won er in 2006 zelfs de jaarprijs van het voedingscentrum mee.

Reageer op dit artikel