nieuws

Portret van Beatrix in bitterballen

Leveranciers

Tijdens een speciaal georganiseerd evenement onthulden expats gisteren een bijzonder portret van prinses Beatrix. De afbeelding van tien vierkante meter bestond uit ruim drieduizend bitterballen.

Portret van Beatrix in bitterballen

De afbeelding van prinses Beatrix bevatte precies 3126 bitterballen,  die door de expats (tijdelijk in Nederland verblijvende en werkende buitenlanders) tot een prachtig portret werden gelegd in de Amsterdamse Zuiderkerk waar voor hen een event werd gehouden. Het portret werd onthuld door Flora, in de recente Mora commercials het nichtje van haar beroemde tante Cora.

Jorieke Exler, een van de initiatiefneemsters van het event: ‘Expats houden enorm van Beatrix, Nederland en onze typische producten. Met name de bitterbal is onder hen erg populair en zo kwamen ze op het idee. We hebben toen contact opgenomen met Mora, en die zeiden meteen ja.’

Na de onthulling namen de expats het portret overigens weer in hun bezit om te smullen van de oer-Hollandse snack. Zie hieronder ook de video van het maken van het portret.

Reageer op dit artikel