nieuws

Sligro neemt groothandel van Van Oers over

Leveranciers

Sligro Food Group in Veghel neemt de groothandelsactiviteiten over van Van Oers Holding in Boxtel. Van Oers Groep wil zich concentreren op het verder uitbouwen van de productieactiviteiten van snacks, salades en sandwiches.

Sligro neemt groothandel van Van Oers over

De overname, die vanochtend bekend is gemaakt, betreft activiteiten die zijn ondergebracht  bij Van Oers Holding, Van Oers Grootverbruik en Van Oers Logistiek. De vennootschappen zelf worden niet overgenomen. De activiteiten van dit groothandelsdeel zijn dit jaar goed voor een omzet van 80 miljoen euro. Op fulltime basis zijn er rond 110 werknemers actief in deze activiteiten, die treden in dienst bij Sligro.

De belangrijkste klantendoelgroepen van Van Oers, recreatie (horeca), scholen en pompshops sluiten volgens Sligro naadloos aan bij de activiteiten van de Veghelse horecagrossier.

Conform regelgeving zijn de ondernemingsraden om advies gevraagd. Daarnaast is de overname bij de SER gemeld en bij de Nederlandse mededingingsautoriteit. Rond de jaarwisseling moet de overname rond zijn.

De overnamesom die Sligro betaalt voor de activiteiten is niet bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel