nieuws

Virtuele Canon snacks ook in boekvorm

Leveranciers

De geschiedenis van snacks en fastfood in Nederland verschijnt als canon in boekvorm. Aan de hand van vijftig belangrijke gebeurtenissen wordt de historie van de Nederlandse fastfoodsector geschetst.

Virtuele Canon snacks ook in boekvorm

Eerder, oktober verleden jaar, verscheen de canon al in virtuele vorm als powerpoint-presentatie bij de virtuele opening van het Fastfoodmuseum in Best bij SVO Fastserviceopleidingen. Deze presentatie zal in een uitgebreidere versie in het boek verschijnen.

In de canon worden cruciale gebeurtenissen beschreven in de geschiedenis van fastfood in Nederland. Innovaties als de frikandel, het ontstaan van bijzondere kroketten (zoals Van Dobben) en bijvoorbeeld de komst van McDonald’s komen aan de orde.

De canon wordt samengesteld door Ubel Zuiderveld. Oud-hoofdredacteur van Snackkoerier en momenteel hoofdredacteur van Food Express. Zuiderveld presenteerde een cover van het boek tijdens de afscheidsreceptie van Nico Koemans, Hans Hus en Maarten Colijn, de afgetreden bestuursleden van KHN-sector Fastservice. Koemans is een van de initiatiefnemers van het Fastfoodmuseum.

Reageer op dit artikel