nieuws

Snacks met insecten in verkoop bij Sligro

Leveranciers

Sligro begint binnenkort met de verkoop van de bugnugget, een pittige snack van gemalen meelwormen, kipgehakt en pesto.

Snacks met insecten in verkoop bij Sligro

Dat beweert secretaris Marian Peters van de Verenigde Nederlandse Insectenkwekers (Venik). Naast Sligro zal de snack volgens Peters ook worden verkocht via het internet en bij tankstations.

Naast de bugnugget is het mogelijk dat ook de zogeheten bugballetjes en een mueslireep, die voor een groot deel bestaat uit meelwormen, binnenkorten worden gelanceerd. Insecten vormen niet het hoofdbestanddeel van de snacks, dat is kipgehakt.

Visstick

Van de buitenkant is niet te raden dat er insecten in de producten zitten. ‘Een visstick pak je zo, maar een insect vinden wij nog steeds vies’, zegt Peters. ‘We beginnen daarom publieksvriendelijk met wat verdoezelde insecten.’

Ook brengt Veniks een doe-het-zelfpakket op de markt. ‘Het gaat hier om een doos met sprinkhanen met wat kruiden en recepten. En we zijn bezig met een kookboek. Dat is hard nodig, anders komt het nooit van de grond.’

Supermarkten

Ook Albert Heijn is volgens Peters benaderd, maar dat heeft nog geen succes opgeleverd. ‘Eerst dit, dan speciaalzaken en bio-winkels en daarna hopelijk de supermarkten.’

Reageer op dit artikel