nieuws

Smeltvertrager ijs in aantocht

Leveranciers

Unilever, eigenaar van Ben & Jerry’s en Ola, werkt in het geheim aan een smeltvertrager voor ijs. IJsjes moeten een stuk langzamer smelten door geheime toevoegingen. Unilever is uiterst voorzichtig met het geven van informatie.

Smeltvertrager ijs in aantocht

Dat meldt De Telegraaf. ‘Vooral waterijsjes hopen we minder gevoelig te maken voor temperatuurschommelingen’, aldus woordvoerder Gerbert van Genderen Stort van Unilever in de ochtendkrant.

Naar verluidt zou Unilever het bindmiddel pectine toevoegen om het ijs minder snel te laten smelten. Van Genderen Stort wil dit niet bevestigen. Wel zegt hij dat het om langdurige onderzoeken gaat, wat er op wijst dat de foodgigant serieus bezig is om ijs minder snel te laten smelten.

Reageer op dit artikel