nieuws

Remia koopt De Marne mosterd

Leveranciers

Sauzenfabrikant Remia heeft de mosterd van De Marne gekocht. De Marne is marktleider op het gebied van mosterd in Nederland met een marktaandeel van boven de vijftig procent in de retail.

Remia koopt De Marne mosterd

Algemeen directeur Karel de Rooij van Remia geeft aan blij te zijn dat Remia ‘het authentieke merk Marne heeft kunnen kopen. De Marne heeft een leidende positie in mosterd.’ De mosterdfabriek van De Marne uit Groningen blijft gewoon open.

De Marne vindt haar oorsprong al in 1895. De hofleverancier exporteert mosterd naar onder meer Duitsland en Frankrijk. In 1995 werd het mosterdbedrijf overgenomen door het Franse familiebedrijf Gyma, onderdeel van de Eurogroup.

Remia opende vorige maand in Den Dolder een nieuwe fabriekshal van vijfduizend vierkante meter. Er werken in totaal ruim 300 mensen.

Reageer op dit artikel