nieuws

Nestlé stopt met verkoop handijs

Leveranciers

Met ingang van komend seizoen stopt voedingsmiddelenconcern Nestlé met de verkoop van handijs in Nederland. Het Möwenpick schepijs blijft wel verkrijgbaar.

Nestlé stopt met verkoop handijs

Nestlé had met het handijs nog ongeveer een marktaandeel van 15 procent in ons land. Nu worden de laatste voorraden verkocht en trekt ‘s werelds grootse voedingsconcern zich, wat betreft handijs, terug uit Nederland.

De basis was te klein om nog een goede concurrerende positie op te bouwen, bevestigt woordvoerder Jos van Huizen namens Nestlé. ‘We gaan ons volledig focussen op de verkoop van ons premium schepijs Möwenpick of Switzerland en op de Fisscher desserts.’

Doordat Nestlé zich terugtrekt blijft er maar weinig te kiezen voor de verkopers van handijs. Ola van Unilever had al een dominante positie en is nu vrijwel alleenheerser in Nederland. Want de enkele kleine aanbieders die er nog zijn hebben hooguit enkele procenten van de markt en spelen geen enkele rol van betekenis.

Reageer op dit artikel