nieuws

Nederlandse bitterbal toch naar Spelen

Leveranciers

Het Holland Heineken House hoeft het tijdens de Olympische Spelen in Peking niet te stellen zonder bitterballen en kroketten. De snacks zullen namelijk lokaal worden geproduceerd door de Nederlandse ondernemer Piet Laan en zijn zoon Peter Laan.

Nederlandse bitterbal toch naar Spelen

Vorige week werd nog gemeld dat de bekende Van Dobben-bitterballen China niet in mochten, aangezien de Chinese autoriteiten problemen hadden met het in de bitterballen verwerkte Braziliaanse vlees. Om het Holland Heineken House toch van de lekkernijen te voorzien, zou Van Dobben overwegen dan maar in China te gaan produceren.

‘Een publiciteitsstunt’, zo reageert Piet Laan op het verhaal over de Van Dobben-bitterballen. Volgens hem wist Van Dobben namelijk al lang dat het Holland Heineken House bitterballen en kroketten zou afnemen van zijn bedrijf Excellent Food & Snacks, bekend van de zogenoemde Amsterdamse bitterballen en kroketten.

Vader en zoon Laan, ex-eigenaren van Cold Food (dat tussen 2003 en 2007 de rechten op het merk Van Dobben bezat), gaan naar de Olympische Spelen onder auspiciën van Holland Bakery. De bakkers van Holland Bakery voorzien het Holland Heineken House tijdens de Spelen van brood. ‘Toen hen werd gevraagd ook bitterballen en kroketten te leveren, kwamen ze bij ons uit’, aldus Piet Laan.

Ten behoeve van de lokale productie zullen Piet en Peter Laan elk een periode van twee weken in Peking verblijven. Daarbij zullen ze gebruik maken van lokaal (en dus geen Braziliaans) vlees.

Reageer op dit artikel