nieuws

Mora en Febo stoppen met onverdoofde castraties

Leveranciers

Snackfabrikant Mora heeft besloten gehoor te geven aan de oproep van Stichting Wakker Dier te stoppen met het verkopen van vlees van onverdoofd gecastreerde biggen. Ook snackketen Febo maakte deze week bekend dat vanaf januari niet meer te doen.

Mora en Febo stoppen met onverdoofde castraties

Mora was één van de laatste partijen die niet wilde stoppen met de verkoop. Maar volgens Wakker Dier was ‘een enkele radiospot al voldoende om Mora wakker te schudden’, meldt Adformatie.nl. Nog dezelfde dag dat de campagne tegen Mora startte, kwam de snackfabrikant met de mededeling.

Wakker Dier hanteert een ‘zwarte lijst’ van producenten die volgens hem ‘fout’ biggenvlees verkopen, en één voor één worden afgewerkt.

Milieukeur

Febo, dat ook op die lijst staat, ging nog overstag vóór Wakker Dier zich actief tegen hen keerde, en zegt vanaf januari vlees te betrekken van De Hoeve. Dat vlees draagt het Milieukeur, alle daarbij aangesloten boeren zijn dit najaar compleet gestopt met de castratie van biggen.

Febo laat weten het niet netjes te vinden van Wakker Dier hun naam nog steeds op de zwarte lijst te hanteren. De snackfabriek is al drie maanden bezig de overstap naar ongecastreerd varkensvlees te maken, en dat was ook bekend bij de dierenvriendenclub, meldt vleesvakblad Meat&Meal.

Campagne

Wakker Dier gaat deze week nog door met de campagne tegen de volgende producent op de lijst: Stegeman. Ook Burger King en Johma staan nog op de zwarte lijst.

Eerder dit jaar behaalde de stichting succes met hun acties tegen Hema, Unox, La Place, Struik en de supermarkten.

Zie ook:

Reageer op dit artikel