nieuws

IJssalon Van der Poel genomineerd voor Jaarprijs Voedingscentrum

Leveranciers

IJssalon Van der Poel is genomineerd voor de Jaarprijs van het Voedingscentrum. De Hengelose ijssalon heeft de nominatie te danken aan de desserts Fruit en IJs die geen vet bevatten.

IJssalon Van der Poel genomineerd voor Jaarprijs Voedingscentrum

Fruit en IJs is volgens het voedingscentrum een lekker ijsdessert zonder vet dat daardoor aanzienlijk minder calorieën bevat. De desserts die ook in de supermarkt zijn te krijgen worden verkocht in de smaken aardbei, framboos en mango.

Van de Poel heeft ijssalons in Hengelo en Enschede en levert ook zijn ambachtelijk schepijs aan derden, zowel in de horeca als aan supermarkten. Eigenaar Peter van der Poel is SVH-meesterijsbereider en hij en zijn personeel scoren veelal goed tijdens ijswedstrijden. Van der Poel werd op de beurs IJsvak in 2001 en 2004 uitgeroepen tot ijssalon van het Jaar.

Naast Fruit en IJs zijn nog vier andere producten genomineerd voor de jaarprijs die vorig jaar door Aviko met Fridéale frites werd gewonnen. De bekendmaking is op 29 november in Den Haag. De prijs is bedoeld voor een product of initiatief dat bijdraagt aan een gezonder eetpatroon.

Reageer op dit artikel