nieuws

Grootste kroket ter wereld

Leveranciers

Van Dobben gaat de grootste kroket (croquet) ter wereld maken. De 250 kilo zware reus wordt zaterdagmiddag 27 oktober om vier uur onthuld op het Amsterdamse Thorbeckeplein.

Grootste kroket ter wereld

Niet alleen de grootte van de kroket zal spraakmakend zijn maar ook de vulling. Van Dobben roept iedereen op om, via de website www.grootstecroquet.nl te stemmen welke vulling uiteindelijk gebruikt gaat worden.

Appeltaart

Om alvast een voorproefje te geven vroeg de fabrikant aan onbekende en bekende liefhebbers van hun croquet, zoals de Amsterdamse volkszanger Dries Roelvink en Weekends hoofdredactrice Petra Boots, hun favoriete vulling te kiezen waarop gestemd kan worden. Dit leverde ongebruikelijke smaken op is het nu mogelijk om te stemmen op een gigantische croquet met appeltaart-, erwtensoep-, haring- of biervulling.

Piet Brink, de productontwikkelaar van Van Dobben doet ook mee aan de stemwedstrijd. Zijn favoriete vulling is uiteraard de originele rundvlees ragout. Er kan ook op zíjn smakelijke recept gestemd worden, zodat het toch nog mogelijk is om te kiezen voor een megacroquet mét originele rundvleesvulling.

Maten en gewichten

De immense croquet is ongeveer anderhalve meter lang, heeft een gewicht van bijna 250 kilo en heeft een omtrek van ruim een halve meter. Om deze reuzencroquet te bakken is 1200 liter frituurvet nodig (omgerekend 600 flessen frituurvet) en een takelwagen om de croquet in een speciale container te plaatsen die voor deze gelegenheid is omgetoverd tot een frituurpan (van twee meter bij anderhalf!).

Reageer op dit artikel