nieuws

Groei aardappelen loopt achter

Leveranciers

De opbrengst van aardappelen loopt achter op vorige jaren. Ook is de kwaliteit lager en zijn de knollen kleiner.

Groei aardappelen loopt achter

De aardappelen halen dit jaar zeker geen topopbrengst, zegt directeur Dick Zelhorst van Aviko Potato, op de website van het Agrarisch Dagblad. “Er zijn grote verschillen per regio. In hoeverre de groeiachterstand wordt ingehaald hangt af van het weer de komende weken. En van de vraag hoe lang telers durven te wachten met oogsten.” Volgens Zelhorst worden de aardappels dit jaar niet zo grof. Ook laat de kwaliteit te wensen over door de overvloedige regenval waardoor de aardappels minder droge stof bevatten.

Ook Farm Frites zegt geen topopbrengst te verwachten. “Maar het is groeizaam weer. Er kan nog heel wat bijgroeien. De onderwatergewichten blijven wel achter en de aardappelen zijn niet zo grof’, aldus inkoopmanager Cees Rozendaal.

Reageer op dit artikel