nieuws

Frites moeilijk leverbaar in voorjaar

Leveranciers

Komend voorjaar dreigt er een tekort aan frites door de slechte aardappeloogst. Fritesfabrikanten zeggen alles in het werk te stellen om cafetaria’s dan nog te leveren.

Frites moeilijk leverbaar in voorjaar

‘We zullen er alles aan doen om cafetaria’s van frites te blijven voorzien’, zegt directeur inkoop Anton Meissner namens fritesfabrikant Aviko. Komend jaar, voordat de vroege oogst beschikbaar is, dreigt er een flink tekort aan aardappels te zijn.

Meissner van Aviko verwacht tegen die tijd cafetaria’s nog wel te kunnen voorzien van vers voorgebakken frites, maar kan geen garantie geven. ‘Het is afwachten maar het zal niet zo zijn dat er helemaal geen aardappels zijn.’

Leon Boer, hoofd aardappelinkoop van Farm Frites, deelt de zorg van Meissner. ‘De situatie kan wel eens nijpend worden’, zegt hij. ‘Het is afwachten hoe aardappels tegen die tijd uit de opslag komen. De kwaliteit is nu al niet best. Gemiddeld bevat een partij nu al rond 25 procent ‘drijvers’. Daar kunnen we geen frites van maken.’

Reageer op dit artikel