nieuws

FNV dreigt met staking bij Aviko

Leveranciers

Als Aviko voor woensdagochtend 9 uur niet ingaat op de eisen van FNV Bondgenoten voor een nieuwe cao voor de werknemers gaat er gestaakt worden bij de fritesfabrikant. Dat staat in een ultimatum dat FNV Bondgenoten Aviko heeft gesteld.

FNV dreigt met staking bij Aviko

FNV Bondgenoten onderhandelt al enkele maanden met Aviko over een nieuwe cao voor de vestigingen in Steenderen, Cuijk en Lomm waar in totaal zo’n 600 mensen werken. Het overleg is volgens FNV Bondgenoten vastgelopen op de eis van Aviko om in de nieuwe cao te bezuinigen op de pensioenkosten. Aviko wil dat volgens de vakbond bereiken door verslechtering van de pensioenrechten en wil niet over de cao-voorstellen van de bond praten zonder dat die verslechteringen zijn doorgevoerd, aldus FNV Bondgenoten in een persbericht.

Ben Roodhuizen van FNV Bondgenoten noemt de opstelling van Aviko een ‘volstrekt verwerpelijke handelswijze’. ‘We hebben de directie voorgesteld een werkgroep in het leven te roepen die de pensioenregeling onder de loep gaat nemen. Als dan blijkt dat er überhaupt al iets moet gebeuren, dan komt die commissie met voorstellen aan cao-partijen. De directie heeft om onverklaarbare redenen dit constructieve voorstel van FNV Bondgenoten verworpen. En dan houd het voor ons en voor de mensen ook op. De leden in Steenderen en Lomm hebben unaniem ingestemd met werkstakingen.’

Bij Aviko was tot het moment van publicatie niemand beschikbaar voor commentaar.

Wanneer en hoe lang er gestaakt gaat worden, als de twee niet meer aan het onderhandelen gaan, meldt het persbericht van FNV Bondgenoten niet.

Reageer op dit artikel