nieuws

Ex-topman Ben & Jerry’s cel in

Leveranciers

De voormalige financiële topman van ijsketen Ben & Jerry’s, Stuart Wiles, is veroordeeld tot celstraf wegens fraude. Een Amerikaanse rechtbank veroordeelde Wiles tot twee jaar en drie maanden gevangenisstraf. Wiles werd in 2004 ontslagen bij Ben & Jerry’s.

Ex-topman Ben & Jerry’s cel in

Dat meldt het zakenblad FEM Business. Wiles moet brommen omdat hij 300.000 dollar heeft verduisterd. Hij gaf het geld uit aan luxe vakanties en aan de verbouwing van zijn huis.

Wiles werd in 2004 ontslagen bij Ben & Jerry’s, dochterbedrijf van Unilever. Unilever wenste destijds geen ruchtbaarheid te de ontslagen chief financial officer. ‘De situatie is heel verdrietig, maar het gaat wel om een geïsoleerd geval’, aldus Unilever-woordvoerder Gerben van Genderen Stort in De Volkskrant.

Unilever kocht Ben & Jerry’s in 2000 voor 326 miljoen dollar. Het ijscobedrijf wordt gezien als hét voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Het ijs wordt gemaakt uit biologische producten. Daarnaast gaat een deel van de winst naar liefdadigheidsprojecten.

Reageer op dit artikel