nieuws

Biodiesel drijft vetprijzen op

Leveranciers

Vetprijzen stijgen doordat het gebruik van biodiesel wordt gestimuleerd door de Europese overheid. Frituurvetfabrikanten hebben steeds meer last van dit beleid. De concurrentie met producenten van biodiesel zorgt voor stijgende prijzen van plantaardige oliën en vetten.

Biodiesel drijft vetprijzen op

Door de gestegen vraag naar plantaardige olie is de prijs van een grondstof als koolzaadolie sinds 2000 met meer dan 40 procent gestegen. De vrees bestaat dat de prijzen nog verder zullen stijgen, meldde Unilever aan de website het Financieele Dagblad.

Unilever kan en wil de stijgende grondstoffenprijs niet geheel doorberekenen aan de afnemers. ‘Koolzaadolie is een gezonde olie en daarbij horen geen hoge prijzen’, zei een woordvoerder tegen de website het Financieele Dagblad.

Eerder dit jaar zei Jurjen Rollingswier van frituurolieleverancier Levo ook last te hebben van de schaarste aan diverse plantaardige oliën. Hij zei dat het lastig was voldoende voorraad te houden omdat het aanbod gering en de prijs hoog was.

Reageer op dit artikel